jueves, 22 de febrero de 2007

CONTAMINACIÓ ACÚSTICA A L’INSTITUT

En el nostre institut IES Politècnic els alumnes de 2ºD i de 2ºC de l’ ESO, d’Educació Mediambiental hem estudiat la quantitat de contaminació acústica.

Vam començar el dia 1 de febrer del 2007. Aquest dia, vam anar al laboratori i vam mesurar els db (decibels) que hi havia.

Quan estàvem en silenci i els "db" arribaren fins a 53, després vam mesurar els db mentre estàvem parlant un poc fort i arribaren fins a 81 db, un canvi brusc.

Després Elena Suárez, la meva companya va voler mesurar la contaminació d'un crit ben fort i va arribar fins als 100 db

Al dia següent 2 de febrer vam anar pels passadissos en horari de classe .Anàrem al segon pis, estàvem al passadís, escoltant les classes i els db van arribar fins a 63.

Uns minuts mes tard anàrem a una classe que dona al Parc de l’Oest, vam mesurar també els "db" en silenci i va arribar a 54.

Vam mesurar també al passadís del 3er pis 54 db i en el primer pis 59 db.

També vam anar al pati i escoltant el soroll que feien les obres que hi han al costat, els "db" arribaren fins a 73.

Més tard també vam anar als tallers d’automoció del centre i observant com treballaven els alumnes amb les màquines arribaren fins a 80 db.

El dia 8 de febrer, anàrem al taller de fusta i amb només l'aspiració de l'aire arribàrem fins a 79 "db". També vam escoltar el soroll d'algunes màquines i els "db" arribaren fins a 95.

Totes aquestes mesures, les vam prendre amb el sonòmetre que és un aparell amb un micròfon que capta els "db" i així podem saber quanta contaminació hi ha de moment al nostre centre.

INÉS MARTÍN - POZUELO OJALBO 2º ESO D

No hay comentarios: